Mejram
- Årlig växt
- Färska och torkade mejramblad används som krydda till kött, charkuterier och soppor
- Underlättar matsmältningen och används vid huvudvärk, förkylning och matsmältningsbesvär
Mejram är en årlig växt vars färska och torkade blad används som en smakrik krydda i en mängd olika rätter, såsom kött, charkuterier och soppor. Kryddan underlättar matsmältningen och används även i form av infusion vid huvudvärk, förkylning och matsmältningsbesvär. Så mejram i mitten av mars i ett varmt fält. Plantera 2-3 plantor tillsammans i marken i början av maj. Mejram kräver en näringsrik, humusrik och tillräckligt fuktig jord.
Odla Mejram
Så mejram i mitten av mars i ett varmt fält och plantera ut 2-3 plantor tillsammans i marken i början av maj. Växten trivs bäst i en näringsrik, humusrik och tillräckligt fuktig jord.
Specifikation
- Såtid: april till maj
- Skördeperiod: mitten av juli till mitten av september
- Planteringsavstånd: 15-20 x 30 cm
Artikelnummer: 109273