Sortera efter
Produktnamn˄˅
Pris˄˅
Tillagd˄˅

Solcellslampor till balkong, staket & altan

Vi har ett stort utbud av prisvärd solcellsbelysning. Det är populärt som utomhusbelysning eftersom att det är ett miljövänligt och energieffektivt sätt att lysa upp trappsteg, väggar, växter och träd. Välj mellan allt från lampor med rörelsesensorer till ljusslingor och precis allt däremellan.

När du handlar på 24 får du prisgaranti, 30 dagars öppet köp, leverans inom 2-3 dagar eller 24 h med expressfrakt. Fynda solcellsbelysning idag!

Mer om vårt utbud av solcellsbelysning

Solcellslampor är bra för både miljön och din plånbok. Det kan också förhöja det första intrycket av ditt hus och öka säkerheten. Men hur fungerar egentligen solceller och vilka typer av solcellslampor finns det? Det reder vi ut i guiden nedan!

Om solcellsbelysning

När solcellslampan absorberar solljus uppstår en elektrisk spänning mellan fram- och baksidan av cellen som kallas för likström. Tack vare en halvledare (kisel) omvandlas det därefter till elenergi som laddar ett batteri som finns i lampan. Eftersom att LED-lampor drar väldigt lite ström är det främst dessa lampor som idag används till solcellsbelysning.

Tända/släcka

En solcellslampa har en strömknapp för att tända och släcka ljuset. De kan också ha en funktion som gör att den tänds när det blir mörkt och släcks när det blir ljust helt automatiskt.

Laddning

En solcellslampa absorberar ljuset automatiskt. För att få en full laddning som räcker länge bör belysningen laddas i 36 timmar. Hur länge en laddning varar varierar beroende på hur högt lumen (ju högre lumen, desto starkare ljus) och lysdioder solcellslampan har.

Typer

Det finns en hel uppsjö av olika typer av solcellslampor. Nedan följer information om vilka användningsområden olika modeller har.

Vägglampor

En vägglampa som drivs av solceller används primärt vid ytterdörren eller runt omkring hela huset för att ge ett perfekt upplyst hem.

Räcke- och trapplampor

Solcellsbelysning för räcke och trappor är perfekt för att lysa upp trappsteg och förhöja huset helhetsintryck. Det är även en populär lösning i situationer där el inte finns tillgängligt.

Spotlights

Har en stor fördel med att de går att rikta åt olika håll. Spotlights som drivs av solceller är därför ett utmärkt val när du vill lysa upp väggar, växter och träd.

Glödlampor

Älskar du vintage? Då är en solcellslampa utformad som en glödlampa ett perfekt val. De skapar en omedelbart mysig atmosfär!

Högt betyg på Trustpilot

24.se – den bästa platsen för att hitta solcellsbelysning online! Hos oss får du prisgaranti, leverans inom 2-3 dagar, 30 dagars öppet köp och en kundservice som har tid för dig. Kanske är det därför vi har över en miljon nöjda kunder?

Varför betala mer än du behöver? Fynda idag!